Vliegtuig nieuwsberichten

Overal ter wereld vliegen er vliegtuigen rond. Het is dan ook niet wonderbaarlijk dat er vreemde/grappige/spectaculaire dingen gebeuren die wereldwijd het nieuws halen. Vliegtuigjevouwen.nl heeft dankzij vele toezendingen verschillende nieuwsberichten online kunnen zetten. Hieronder is een samenstelling van vele amusante nieuwsberichten van over de gehele wereld ten toon gesteld.

Man trekt met oren vliegtuig weg
Een 57-jarige Brit die al veel stunts op zijn naam heeft staan, wist met zijn oren een vliegtuig weg te trekken.Manjit Singh wist het passagiersvliegtuig van bijna 7.500 kilo vier meter te verplaatsen. De man heeft deze stunt op laten nemen en de opnames naar het Guiness Book of Records gestuurd. Graag wil hij weer vermeld worden in het beroemde boek, want hij heeft al 30 wereldrecords op zijn naam staan.

Hond voorkomt vliegramp
Op vliegveld Fiumicino van Rome was een hond de held van de dag. Een Boeing 737 dreigde met open laadklep te starten, toen het dier zich uit zijn kooi in de laadruimte wist te bevrijden. De hond sprong uit het vliegtuig en liep over de landingsbaan achter het toestel aan waarin zijn baasje zat. De man zag zijn hond lopen en wees de bemanning van het vliegtuig erop dat er iets mis was. Zo werd de open laadklep nog net op tijd ontdekt. Vliegen met open laadklep is gevaarlijk. Er kunnen grote problemen ontstaan met de cabinedruk en uiteindelijk kan het vliegtuig neerstorten.

Boete van 36.000 euro voor grap in vliegtuig
Sheis Rezaei, voetballer bij het Iraanse Persepolis, zal zich nog wel een tweede keer bedenken voordat hij de lolbroek gaat uithangen in een vliegtuig. De speler werd aangehouden omdat hij zijn medepasagiers hevig liet schrikken. "We gaan crashen, het vliegtuig stort neer", schreeuwde Rezaei door de microfoon. In het vliegtuig brak paniek uit, maar de Iraniër had naar eigen zeggen geen slechte bedoelingen. "Ik wilde gewoon een teamgenoot die vliegangst had eens stevig laten schrikken." Rezaei werd na de landing direct aangehouden en moest hij een verklaring afleggen. Het grapje kost hem 36.000 euro, zo meldt Het Nieuwsblad.

Grappenmaakster zaait paniek aan boord van toestel SIA
Een vrouwelijke passagier heeft vrijdag voor onrust gezorgd op de luchthaven van Kuala Lumpur doordat ze zei dat ze een risicovol item bij zich had. Dat meldt The Straits Times zaterdag. De 39-jarige vrouw bevond zich aan boord van een toestel van Singapore Airlines (SIA) met 281 andere passagiers aan boord. Na haar opmerking moesten alle passagiers en bemanningsleden en hun bagage opnieuw door de veiligheidscontrole. De vlucht liep daardoor ruim twee uur vertraging op. De niet-Singaporese vrouw is door de politie gearresteerd en het incident wordt nu onderzocht. Grappen of opmerkingen over veiligheidsrisico's op luchthavens en vliegvelden kunnen zware boetes opleveren. In november vorig jaar kreeg een gepensioneerde man in Singapore een boete van 10.000 Singapore dollar (een kleine 5.000 euro) in de maag gesplitst omdat hij aan een lid van het boordpersoneel vroeg: "Waar zit die bom?".

Vader vliegt gehaaste zoon naar tennisclub
Wat doe je als het verkeer in de knoop zit en je zoon te laat gaat komen voor een afspraakje op de tennisclub? Niet panikeren en hem gewoon met je privevliegtuigtje netjes op tijd afzetten. Dat deed een vader in het Amerikaanse Illinois. Probleem was wel dat de tennisclub geen landingsbaan had. Maar geen nood, papa zette het vliegtuigje gewoon aan de grond op het golfterrein naast de tennisclub. "Ik weet niet wat die man bezielde", aldus agent Randy Melvin. De man beloofde alvast om volgende keer toch met de wagen te komen. Veel indruk maakte het niet op de politie en hij riskeert een fikse boete, schrijft de Deense krant BT.

Piloot ziet vliegtuig zonder hem opstijgen
De ergste nachtmerrie van een piloot? Ongetwijfeld zijn vliegtuig zonder hem zien vertrekken. Een 70-jarige bejaarde uit Barton (dichtbij Manchester) maakte het mee en moest machteloos toezien hoe zijn onbemande toestel een looping uitvoerde en te pletter stortte. Tijdens het taxiën begaf de motor van zijn krakkemikkige eenzitter Luton LA4A het. De man stapte uit om het euvel ter herstellen, maar stootte daarbij per ongeluk tegen de hendel om op te stijgen. Toen hij even later manueel de propeller in gang zette, ging het vliegtuig er op eigen kracht vandoor. De bejaarde probeerde nog op een van de vleugels te kruipen, maar moest zijn greep lossen en viel eraf. Hij hield aan zijn stunt enkele blutsen en builen over, het toestel zelf was klaar voor de schroothoop.

Nationaliteit van in vliegtuig geboren kind is onduidelijk
Vorige week beviel een Mexicaanse vrouw op een vlucht van Mexicana Airlines van Guadalajara naar Chicago. Heeft een kind dat wordt geboren op een vlucht naar de Verenigde Staten, in het Amerikaanse luchtruim, recht op de Amerikaanse nationaliteit? Ambtenaren zijn het er niet over eens. Een woordvoerster van de Amerikaanse immigratiedienst liet weten dat een kind dat wordt geboren in het Amerikaanse luchtruim recht heeft op het Amerikaanse staatsburgerschap. Indien de ouders van het kind dat willen, kunnen ze de Amerikaanse nationaliteit aanvragen voor hun dochter. Daarop zou dan wel een onderzoek volgen om uit te maken of het kind werd geboren boven Mexicaans grondgebied, boven internationale wateren of boven Amerikaans grondgebied. Een verloskundige onder de passagiers hielp met de bevalling. De 42-jarige moeder reisde met haar man en twee andere kinderen. Ze waren op weg om familie te bezoeken in Milwaukee. De baby maakt het goed, hoewel het kind vooralsnog geen nationaliteit heeft.

Per vliegtuig bezorgde rendierpizza
Nome-Alaska - Dat Inuits in afgelegen gebieden ook met de tijd meegaan, bewijst het feit dat ze sinds enkele maanden verse pizza kunnen bestellen op het vliegveld van Nome, enkele honderden kilometers bij hen vandaan. Dit als variatie op de normale dagelijkse kost van walrus, rendier en bessen. De per vliegtuig bezorgde snack is er in 30 verschillende smaken waaronder feta, Canadees spek, kip en mediterraan. De goedkoopste pizza, een kleine met kaas, kost $16,-, de extra grote speciaal $32,- . De record afstand waarop er is bezorgd, is 750 KM, dit ging om 6 stuks belegd met rendiervlees naar Barrow in het uiterste noorden van Alaska. Het is trouwens bij wet verboden om de pizza's te beleggen met vlees van walvis en walrus, voor het rendier geldt een uitzondering. Er worden geen bezorgkosten berekend. Frontier Flying Service, een regionale luchtvaartmaatschappij neemt ze mee op de regulaire vluchten. Er moet wel rekening worden gehouden met een wat langere levertijd.

Slapende piloten vliegen bestemming voorbij
FAA, de Amerikaanse luchtvaartautoriteit onderzoekt de beschuldiging dat twee piloten van Go! Airlines tijdens een korte binnenlandse vlucht van Honolulu naar het eiland Hilo, in de Amerikaanse staat Hawaii, in slaap zijn gevallen. Vlucht 1002 vertrok op woensdag 13 februari om 09.20 uur (plaatselijke tijd) van Honolulu en zou om 10.05 uur op het vliegveld van Hilo landen. Maar toen ze bij Hilo arriveerden, vloog het vliegtuig tot grote verbazing van de verkeerstoren door en was er bijna 20 minuten lang geen contact met de cockpit van het vliegtuig. De luchtvaartautoriteiten hebben het sterke vermoeden dat beide piloten in slaap zijn gevallen en willen dit incident tot op de bodem uitzoeken. Een woordvoerder van Go! Airlines verklaarde dat het mogelijk was dat de piloten moeilijkheden hadden met hun radioapparatuur en dat ze daarom geen berichten van de verkeerstoren konden ontvangen. Mochten de piloten in gebreke zijn gebleven, zal het bewijs zeker in de cockpit voicerecorder moeten worden gevonden. Dan pas kan men te weten komen of de piloten op dat moment hebben geslapen en daardoor geen contact met de verkeerstoren konden maken.

Piloot vlak voor landing opgesloten in wc
De inzittenden van een Canadees passagiersvliegtuig hebben een spannend moment beleefd toen een piloot vlak voor de landing zat opgesloten in het toilet. Canadese media berichtten over het incident dat zich zaterdag afspeelde maar woensdag pas naar buiten werd gebracht door luchtvaartmaatschappij Air Canada Jazz. De piloot kreeg de deur van de wc buiten de cockpit niet open en zat ongeveer 10 minuten vast. De ongeveer vijftig passagiers waren er getuige van dat de man hard op de deur bonsde en via een intern communicatiesysteem om hulp vroeg. Uiteindelijk slaagden andere bemanningsleden erin de deur uit zijn scharnieren te halen. Een woordvoerder van de vliegmaatschappij benadrukte dat iedereen aan boord kalm is gebleven en dat in het uiterste geval de co-piloot het toestel alleen aan de grond had kunnen krijgen. Het vliegtuig was op weg van Winnipeg naar Ottowa.